Alimentatie berekenen

Alimentatie berekenen

Recht op alimentatie

Als partners uit elkaar gaan kan er sprake zijn van een recht op alimentatie dat de ene partij van de andere partij gaat ontvangen.  Alimentatie is een bijdrage in de kosten van het levensonderhoud.

Waarmee rekening houden bij alimentatieberekening?

Om te bepalen hoeveel alimentatie er moet worden ontvangen moet met veel zaken rekening worden gehouden. Natuurlijk met het inkomen.  Maar misschien ook wel met het pensioen dat binnenkort ingaat.  Alimentatieberekening kent ook fiscale aspecten, bijvoorbeeld de mogelijkheid van fiscale aftrekbaarheid. Het kan zijn dat er kapitaalverzekeringen lopen die een bepaalde waarde hebben, nu of later. Kortom: het opzetten van een goede alimentatieberekening is een specialistische klus.

U maakt zelf de afspraken

Natuurlijk zijn er landelijk gehanteerde  normen die bij het opstellen van een alimentatieberekening kunnen worden gebruikt. Toch zijn er vrijwel altijd ook verschillende keuzemogelijkheden.  Wij stellen een uitgebreide berekening voor u op, waarbij we rekening houden met de verschillende opties. U neemt zelf de beslissing. De afspraken die u samen maakt worden dan opgenomen in het echtscheidingsconvenant.

Herziening alimentatie

Afspraken over alimentatie zijn gebaseerd op de omstandigheden van dat moment. Het is goed denkbaar dat die omstandigheden na verloop van tijd  wijzigen. Dat kan een reden  zijn het bedrag van de alimentatie te herzien. Denkt u dat dit voor u mogelijk van toepassing is? Maak een afspraak , dan kunnen wij samen met u de mogelijkheden  bekijken.